24 Ocak 2017 Salı

Tadına Bayılacağınız Muzlu Truff

Hem yapımı kolay hem tadı mükemmel. Pişme derdi yok bekleme derdi yok. Acil gelen misafire aniden canınızın tatlımsı bir şeyler istemesine birebir. Hadi tarife geçelim.
Malzemeler:
*1 adet büyük boy muz
*Yarım su bardağı hindistan cevizi
*Yarım su bardağı ceviz ya da fındık
*2 Yemek kaşığı kakao
*2 Yemek kaşığı bal
*1 Yemek kaşığı tereyağı veya kaymak
*Süslemek için isteğinize göre hindistan cevizi, kakao, fıstık külü vs.
Yapılışı:
Tüm malzemeleri robotta çekin 5 dakika dolapta dinlendirip elinizle resimdeki gibi yuvarlayın, istediğiniz süslemeye batırıp servis tabağına alın. Muzlu trufflarınız hazır ister dolaba atın isterseniz direk tüketin.
Muzu sevmiyorsanız veya tadı çok baskın geliyorsa elmayla da yapabilirsiniz. Robottan geçirdiğinizde çok cıvık geldiyse hindistan cevizi ekleyebilirsiniz veya çok katı olduysa muz, bal ekleyebilirsiniz. Şeker tadını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz balı azaltıp arrtırabilirsiniz. Şimdiden afiyet şifa olsun:)

19 Ocak 2017 Perşembe

Kaymaklı Fıstıklı Kadayıf Dolması

Hem kadayıf tadı hem künefe tadı hem de kaymaklı fıstık gibi bir tatlı tarifi vereyim. Bu tatlıyı tattıktan sonra eminim en favori tatlınız olacak. E hadi buyrun tarife geçelim.
☘️Tarif☘️
💥500gr kadayıf (ince uzun uzun olanından)
💥100gr tereyağ
💥100gr boz fıstık
💥Kaymak için= 1 su bardağı Süt 2 yemek kaşığı İrmik.
💥Şerbeti için= 2 su bardağı Şeker 2 su bardağı Su bir kaç damla Limon.
☘️Yapılışı☘️
Öncelikle kaymak için süt ve irmiği karıştırarak pişirelim kaynayınca altını kapatıp soğumaya bırakalım. Sonra şerbet için şekeri ve suyu ocağa alalım kaynayınca limon damlatıp 10 dk daha kaynatarak kıvam almasını sağlayalım. Tatlımız için kadayıfın 150 grlık kısmını ufak ufak olana kadar parçalayalım ve içersine fıstığı atıp karıştıralım. İnce uzun olan kadayıflarımızı tezgaha serelim ve içerisine bir tatlı kaşığı ufalanmış fıstıklı kadayıp parçasından ekleyelim üzerine bir tatlı kaşığı da kaymak ekleyelim sonra bıçak yardımı ile kadayıfımızı katlayalım yukarıdakı gibi şekil alacaktır bir veya iki defa katlamanız yeterli olacaktır. Tüm kadayıfları aynı şekilde yapalım ve yağladığımız fırın kabına yerleştirelim. Tavada tereyağını eritip kadayıflarımızın üzerine serpiştirelim tüm kadayıflarımızın üzerini yağlayalım ve 200 derecede kadayıflarımız kızarana kadar pişirelim. Pişen ve sıcak olan kadayıflarımıza soğumaya yakın olan şerbetimizi dökelim. Üzerini fıstıkla süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet ve şifa olsun.
Not: sıcakken yediğinizde künefe tadını alırsınız.

16 Ocak 2017 Pazartesi

Ev Yapımı Gül Tatlısı

Tereyağlı enfes bir tatlı ister cevizli ister fındıklı ister fıstıklı
🍴TARİF🍴
💜Hamuru:
100 gr tereyağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
💜Yapımı: Bütün sıvı malzemeleri karıştırın sonra yavaş yavaş unu ekleyin normal yumuşalıkta bir hamur elde edin sonra hamuru bezelere ayırıp dinlendirin dinlenmiş olan hamuru geniş bir yerde incecik olana kadar nişasta kullanarak açın açmış olduğunuz hamuru dört eşit parçaya bölün sonra iki yanını düzgün bir şekilde karşılıklı büzün sonra diğer iki yanını büzün resimdeki gibi dörtlü şekil olunca bir tarafını ortaya katlayın içerisine fıstık içi ya da ceviz içi bırakın sonra teker teker diğerlerini üstüne kapatın ters çevirerek tepsiye bırakın.
💜İçi: fıstık ya da ceviz içi
💜 Üzeri: Bir dikdörtgen borcam için 150 gr eritilmiş tereyağ
💜Şerbeti: Bir dikdörtgen borcam için 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su bir kaç damla limon
💜Hazırlamış olduğunuz tatlıların üzerine eritmiş olduğunuz tereyağını dökün sonra 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin bu arada şerbeti de ocağa alıp kıvam alana kadar kaynatın ilk sıcaklığını atan tatlınızın üzerine sıcak şerbeti dökün tatlınızın ortasına fıstık külü atıp servis yapın afiyet ve şifa olsun.(isterseniz hazır tatlılık yufka alıp direk tatlınızı da yapabilirsiniz)

15 Ocak 2017 Pazar

Suffle Aşkı

Ufak püf noktalarıyla harika bir suffle yapabilirsiniz. Hadi tarife geçelim.
Malzemeler:( 4-6 kişilik )
50gr tereyağı
80gr bitter çikolata(tablet çikolatalardan)
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
3 yumurta
Suflle yi yapmak istediğiniz an fırınınızı 220 dereceye ayarlayın ki fırın sıcak olsun. 50gr tereyağını kısık ateşte eritin ve eriyen tereyağına 80gr çikolatayı ilave edin birlikte kısık ateşte erimesini sağlayın. Eriyen yağ ve çikolata karışımına yarım su bardağı unu ilave edin ve karıştıp ocağın altını kapatın ılımaya bırakın. 3 yumurta ile şekeri mikser yardımı ile çırpın. Çırptığınız karışıma ılıyan çikolatalı harcınızı ilave edip homejen bir şekilde karışmasını sağlayın. Hafif yağladığınız suffle kaplarınıza paylaştırın. Fırında ortalama 7 dakika pişirin ve çıkartıp servis yapın.
Püf Noktası: Tereyağını ve çikolatayı kısık ateşte pişirin ki yanmasın aksi takdirde çikolata çok çabuk yanar ve tadı değişebilir. Yumurtalarınızın ılık olması sufflenizi daha çok kabartacaktır. Yumurtaları isterseniz sarısını ve beyazını ayrı ayrı çırparak sufflenizin daha fazla kabarmasını sağlayabilirsiniz. Sufflenin pişme suresi çok önemlidir bu kullandığınız kaplara ve fırına göre değişiklik gösterebilir. Akışkan bir kıvam için Gözünüz fırında olsun ve suffleniz kabardığı zaman alabilirsiniz.

9 Ocak 2017 Pazartesi

Günün Tatlısı - Şöbiyet

Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
250 gr toz antep fıstığı
250 gr tereyağ
Kaymak İçin 2 su bardağı süt 4 yemek kaşığı irmik
Şerbeti İçin 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 2-3 damla limon
Yapılışı:
Baklavalık yufkalarınızı tezgaha tek tek aralarına erittiğiniz tereyağından sürerek 15-16 kat olacak şekilde serin.Kalınlığını isteğinize göre arttırıp azaltabilirsiniz. Baklavalık yufkalarınızı bir cetvel yardımı ile kare olacak şekilde kesin ben genelde 7 ya da 8cm uzunluğunda kesiyorum. Kare kare kesilen yufkaların üzerine bir tatlı kaşığı dolusu antep fıstığını ve bir çay kaşığı kadar hazırladığınız kaymaktan bırakın. Sonra yufkalarınızı tek tek iki köşelerinden birleştirerek üçgen oluşacak şekilde katlayın. Tepsiniz dolana kadar bu işlemi yapın. Tereyağladığınız tepsiye şöbiyetlerinizi dizin. Kalan tereyağınızı da şöbiyetlerinizin üzerine dökün ve 190 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Hazırladığınız şerbet ılık olacak şekilde ilk sıcaklığını atan şöbiyetlerinizin üzerine dökün. Ve o huzur veren çıtırtıyı dinleyin. Üzerine fıstık külünden serperek hoş bir görüntü elde edebilirsiniz ve misafirlerinize gururla
servis yapabilirisiniz. Afiyet ve Şifa olsun.