19 Ocak 2017 Perşembe

Kaymaklı Fıstıklı Kadayıf Dolması

Hem kadayıf tadı hem künefe tadı hem de kaymaklı fıstık gibi bir tatlı tarifi vereyim. Bu tatlıyı tattıktan sonra eminim en favori tatlınız olacak. E hadi buyrun tarife geçelim.
☘️Tarif☘️
💥500gr kadayıf (ince uzun uzun olanından)
💥100gr tereyağ
💥100gr boz fıstık
💥Kaymak için= 1 su bardağı Süt 2 yemek kaşığı İrmik.
💥Şerbeti için= 2 su bardağı Şeker 2 su bardağı Su bir kaç damla Limon.
☘️Yapılışı☘️
Öncelikle kaymak için süt ve irmiği karıştırarak pişirelim kaynayınca altını kapatıp soğumaya bırakalım. Sonra şerbet için şekeri ve suyu ocağa alalım kaynayınca limon damlatıp 10 dk daha kaynatarak kıvam almasını sağlayalım. Tatlımız için kadayıfın 150 grlık kısmını ufak ufak olana kadar parçalayalım ve içersine fıstığı atıp karıştıralım. İnce uzun olan kadayıflarımızı tezgaha serelim ve içerisine bir tatlı kaşığı ufalanmış fıstıklı kadayıp parçasından ekleyelim üzerine bir tatlı kaşığı da kaymak ekleyelim sonra bıçak yardımı ile kadayıfımızı katlayalım yukarıdakı gibi şekil alacaktır bir veya iki defa katlamanız yeterli olacaktır. Tüm kadayıfları aynı şekilde yapalım ve yağladığımız fırın kabına yerleştirelim. Tavada tereyağını eritip kadayıflarımızın üzerine serpiştirelim tüm kadayıflarımızın üzerini yağlayalım ve 200 derecede kadayıflarımız kızarana kadar pişirelim. Pişen ve sıcak olan kadayıflarımıza soğumaya yakın olan şerbetimizi dökelim. Üzerini fıstıkla süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet ve şifa olsun.
Not: sıcakken yediğinizde künefe tadını alırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder