Bulamadın mı? Üzülme! Ara :)

15 Ocak 2017 Pazar

Suffle Aşkı

Ufak püf noktalarıyla harika bir suffle yapabilirsiniz. Hadi tarife geçelim.
Malzemeler:( 4-6 kişilik )
50gr tereyağı
80gr bitter çikolata(tablet çikolatalardan)
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
3 yumurta
Suflle yi yapmak istediğiniz an fırınınızı 220 dereceye ayarlayın ki fırın sıcak olsun. 50gr tereyağını kısık ateşte eritin ve eriyen tereyağına 80gr çikolatayı ilave edin birlikte kısık ateşte erimesini sağlayın. Eriyen yağ ve çikolata karışımına yarım su bardağı unu ilave edin ve karıştıp ocağın altını kapatın ılımaya bırakın. 3 yumurta ile şekeri mikser yardımı ile çırpın. Çırptığınız karışıma ılıyan çikolatalı harcınızı ilave edip homejen bir şekilde karışmasını sağlayın. Hafif yağladığınız suffle kaplarınıza paylaştırın. Fırında ortalama 7 dakika pişirin ve çıkartıp servis yapın.
Püf Noktası: Tereyağını ve çikolatayı kısık ateşte pişirin ki yanmasın aksi takdirde çikolata çok çabuk yanar ve tadı değişebilir. Yumurtalarınızın ılık olması sufflenizi daha çok kabartacaktır. Yumurtaları isterseniz sarısını ve beyazını ayrı ayrı çırparak sufflenizin daha fazla kabarmasını sağlayabilirsiniz. Sufflenin pişme suresi çok önemlidir bu kullandığınız kaplara ve fırına göre değişiklik gösterebilir. Akışkan bir kıvam için Gözünüz fırında olsun ve suffleniz kabardığı zaman alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder