

200gr terayağ (margarin)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşı kabartma tozu
4 su bardağı un (Ele yapışmıcak kadar)
İç harcı için
3 orta boy elma
1 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
1 kahve fincanı küçük doğranmış ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı
Önce iç malzemesini pişirip soğumaya bırakalım. Rendelenmiş elmaları şekerle birlikte suyunu çekeme kadar pişirelim. Tarçın ve cezivi ekleyip ocağı kapatalım. Hamur için tüm malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında hamurumuzu yoğuralım. Unu eklerken yavaş yavaş ekleyelim ki kıvamı kaçırmayalım. Hamurumuz kulak memesi kıvamına geldiğinde küçük küçük bezelere ayıralım. Sonra dilediğiniz gibi hamura şekil vererek elmalı kurabiyelerinizi yapabilirsiniz. Ben gül şeklini ve semerkand dediğimiz kafesli şekli tercih ettim. Hazır olan kurabiyelerimizi yağlı kağıt serilen tepsiye dizelim ve 170 derecede elmalar hafif renk değiştirene kadar pişirelim. O kadar lezzetli bir kurabiye oluyor ki tepsinin hepsini yiyebilirsiniz😊 Şimdiden afiyet olsun. Denenmiş memnun kalınmış başka tariflerde görüşmek üzere 👋
Güzel görünüyor ���� Elinize sağlık
YanıtlaSil