18 Aralık 2018 Salı

Galetalı Poğaça

İçi yumşacık dışı çıtır çıtır üstelik mayalanmadan şipşak hazır poğaçamız favorileriniz arasına girecektir.
⭐️Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı (beyazı dışına)
2 kaşık tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (4-5 bardak)
⭐️İç malzemesi
Peynirli veya patatesli yapabilirsiniz
⭐️Dışı için
1 su bardağı galeta unu
Yumurta beyazı
⭐️Yapımı
Hamur için tüm malzemeler katılır ve ele yapışmayan yumşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bezeyi elinizde açıp 1 tatlı kaşığı iç malzemeniden bırakıp yuvarlayın. Yuvarladığınız bezeleri önce yumurta beyazına sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Poğaçalarınız hazır afiyet şifa olsun. Bir sonraki denenmiş beğenilmiş tarifte görüşmek üzere 😊

12 Aralık 2018 Çarşamba

Fıstıklı cocostar kurabiye

Fıstıklı Cocostar Kurabiye
☘️Malzemeler☘️ 
⚡️2 yumurta beyazı 
⚡️2 çay b. Hindistan cevizi 
⚡️1 çay b. Antep fıstığı külü 
⚡️1 çay b. Toz şeker 
⚡️1 paket vanilya 
⚡️üzeri için 80 gr eritilmiş çikolata 
☘️Yapımı☘️ 
yumurtayı şekeri çırpın sonra diğer malzemeleri ekleyin ve yoğurun yağlanmış fınrın kabınıza kurabiye şekili vererek dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fınrında 15-20 dk pişirin. Pişen kurabiyeliriniz soğuduktan sonra eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın afiyet ve şifa olsun ☺️☺️

11 Aralık 2018 Salı

Lezzetli Mozaik








☘️Tarif☘️ 
⭐️2 paket petibör bisküvi 
⭐️2 y.k eritilmiş tereyağ 
⭐️1 su b. süt 
⭐️1 fincan pudra şekeri 
⭐️3 y.k. kakao 
⭐️1 paket vanilya 
⭐️1 fincan damla çikolata 
⭐️6 tane ceviz veya fındık
⭐️üzeri için bitter çikolata 
☘️Yapımı☘️ öncelikle bisküvileri elinizle parçalayın sonra tüm malzemeleri ekleyip karıştın. Karışımı streç flime sarın buzdolabında 2-3 saat bekletin sonra dilimleyip üzerine erittiğiniz bitter çikolatayı sürün istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet ve şifa olsun 😊

10 Aralık 2018 Pazartesi

Elmalı Kurabiye


200gr terayağ (margarin)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşı kabartma tozu
4 su bardağı un (Ele yapışmıcak kadar)

İç harcı için
3 orta boy elma
1 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
1 kahve fincanı küçük doğranmış ceviz (isteğe bağlı)

Yapılışı
Önce iç malzemesini pişirip soğumaya bırakalım. Rendelenmiş elmaları şekerle birlikte suyunu çekeme kadar pişirelim. Tarçın ve cezivi ekleyip ocağı kapatalım. Hamur için tüm malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında hamurumuzu yoğuralım. Unu eklerken yavaş yavaş ekleyelim ki kıvamı kaçırmayalım. Hamurumuz kulak memesi kıvamına geldiğinde küçük küçük bezelere ayıralım. Sonra dilediğiniz gibi hamura şekil vererek elmalı kurabiyelerinizi yapabilirsiniz. Ben gül şeklini ve semerkand dediğimiz kafesli şekli tercih ettim. Hazır olan kurabiyelerimizi yağlı kağıt serilen tepsiye dizelim ve 170 derecede elmalar hafif renk değiştirene kadar pişirelim. O kadar lezzetli bir kurabiye oluyor ki tepsinin hepsini yiyebilirsiniz😊 Şimdiden afiyet olsun. Denenmiş memnun kalınmış başka tariflerde görüşmek üzere 👋