Bulamadın mı? Üzülme! Ara :)

16 Ocak 2017 Pazartesi

Ev Yapımı Gül Tatlısı

Tereyağlı enfes bir tatlı ister cevizli ister fındıklı ister fıstıklı
🍴TARİF🍴
💜Hamuru:
100 gr tereyağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
💜Yapımı: Bütün sıvı malzemeleri karıştırın sonra yavaş yavaş unu ekleyin normal yumuşalıkta bir hamur elde edin sonra hamuru bezelere ayırıp dinlendirin dinlenmiş olan hamuru geniş bir yerde incecik olana kadar nişasta kullanarak açın açmış olduğunuz hamuru dört eşit parçaya bölün sonra iki yanını düzgün bir şekilde karşılıklı büzün sonra diğer iki yanını büzün resimdeki gibi dörtlü şekil olunca bir tarafını ortaya katlayın içerisine fıstık içi ya da ceviz içi bırakın sonra teker teker diğerlerini üstüne kapatın ters çevirerek tepsiye bırakın.
💜İçi: fıstık ya da ceviz içi
💜 Üzeri: Bir dikdörtgen borcam için 150 gr eritilmiş tereyağ
💜Şerbeti: Bir dikdörtgen borcam için 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su bir kaç damla limon
💜Hazırlamış olduğunuz tatlıların üzerine eritmiş olduğunuz tereyağını dökün sonra 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin bu arada şerbeti de ocağa alıp kıvam alana kadar kaynatın ilk sıcaklığını atan tatlınızın üzerine sıcak şerbeti dökün tatlınızın ortasına fıstık külü atıp servis yapın afiyet ve şifa olsun.(isterseniz hazır tatlılık yufka alıp direk tatlınızı da yapabilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder