Bulamadın mı? Üzülme! Ara :)

9 Ocak 2017 Pazartesi

Günün Tatlısı - Şöbiyet

Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
250 gr toz antep fıstığı
250 gr tereyağ
Kaymak İçin 2 su bardağı süt 4 yemek kaşığı irmik
Şerbeti İçin 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 2-3 damla limon
Yapılışı:
Baklavalık yufkalarınızı tezgaha tek tek aralarına erittiğiniz tereyağından sürerek 15-16 kat olacak şekilde serin.Kalınlığını isteğinize göre arttırıp azaltabilirsiniz. Baklavalık yufkalarınızı bir cetvel yardımı ile kare olacak şekilde kesin ben genelde 7 ya da 8cm uzunluğunda kesiyorum. Kare kare kesilen yufkaların üzerine bir tatlı kaşığı dolusu antep fıstığını ve bir çay kaşığı kadar hazırladığınız kaymaktan bırakın. Sonra yufkalarınızı tek tek iki köşelerinden birleştirerek üçgen oluşacak şekilde katlayın. Tepsiniz dolana kadar bu işlemi yapın. Tereyağladığınız tepsiye şöbiyetlerinizi dizin. Kalan tereyağınızı da şöbiyetlerinizin üzerine dökün ve 190 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Hazırladığınız şerbet ılık olacak şekilde ilk sıcaklığını atan şöbiyetlerinizin üzerine dökün. Ve o huzur veren çıtırtıyı dinleyin. Üzerine fıstık külünden serperek hoş bir görüntü elde edebilirsiniz ve misafirlerinize gururla
servis yapabilirisiniz. Afiyet ve Şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder